Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikolycka i Sundsvall med buss – flera barn inblandade

En trafikolycka med buss och 35 skolelever på väg till Granloholms skola inträffade på Skönsbergsvägen i Sundsvall på fredagsförmiddagen. Tio elever ramlade omkull vid en kraftig inbromsning och fyra är förda till sjukhus.

TV: Vi sände live med anledning av olyckan, här kan du se sändningen i efterhand.

En buss med 35 skolbarn som var på väg till skolan ska ha gjort en kraftig inbromsning för en personbil. Runt tio av barnen ska då ha ramlat omkull i bussen.

– Det är alltså ingen trafikolycka i den meningen, ingen kollision så att säga, men barnen har gjort sig illa. Däremot verkar ingen vara svårt skadad. Men räddningstjänsten, polis och ambulans är på plats och räddningstjänsten hjälper ambulansen att inventera. Möjligtvis kommer något barn att föras till sjukhus, resten får åka vidare till skolan, sa Thomas Åslin, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad, direkt efter olyckan.

För Plus-kunder: Granloholms rektor om bussolyckan: "Det hade kunnat gå riktigt illa"

Räddningstjänsten berättade i vår livesändning att bussen ska ha bromsat för en personbil på väg till Granloholms skola.

Fyra elever kommer att föras till sjukhus och resten kommer att köras vidare till skolan, tillsammans med sjukvårdpersonal för vidare bedömning. De resterande barnen ska vara lindrigt skadade.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.

FLER NYHETER FRÅN FREDAGEN:

För Plus-kunder: Dråpslag från Försäkringskassan: Har motorik som ett spädbarn – nu tappar Melvin assistans

Imponerade på provspelet – nu är anfallaren klar för GIF Sundsvall: "Gjorde ett gott intryck"

För Plus-kunder: Restaurang Allstar i Sundsvall i konkurs – ägaren om orsakerna: " Unga dricker mindre"