Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikkaos efter branddrama på tåg

Annons

Ett SJ-tåg evakuerades i kväll efter att det börjat brinna i bistrovagnen.

Branden ledde till stora följdförseningar.

Branden inträffade ombord på ett tåg som lämnat Stockholm vid kvart över fem på eftermiddagen på väg mot Göteborg. Tåget stoppades innan det nått fram till Flen på sträckan mellan Stjärnhov och Sparreholm på grund av rökutveckling från bistrovagnen.

Stoppet ledde till en mängd förseningar när övrig trafik leddes om. Till exempel påverkades omkring 20 SJ-tåg med runt 4 000 resenärer ombord, säger Mårten Dunér vid SJ:s pressjour.

Det tåg som drabbades bestod av två ihopkopplade tåg.

Dirk van Amelsfort, 39 år, var en av alla dem som var ombord. Han satt i främre delen när tåget stannade.

Det tog ett litet tag innan vi förstod att tåget hade börjat brinna. Det kom in en massa folk från andra vagnar, säger han till TT.

Enligt Trafikverket hade det tåget cirka 600 passagerare ombord.

Dirk van Amelsfort var vid 22.45-tiden på väg mot Katrineholm med ett ersättningståg. Han säger att personalen gjorde sitt bästa för passagerarna medan det första tåget stod still på banan.

De ställde fram vatten och kaffe och jag såg att folk fick smörgåsar medan det fanns. Personalen gick också runt och frågade om det var någon som hade diabetes, säger van Amelsfort.

Han säger att värmen steg i tåget under väntetiden. Han försökte inte gå på toa själv men tror inte att toaletterna fungerade.

Många gick ut ur tåget för att uträtta sina behov.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats av brandröken.

Mer läsning

Annons