Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafiken och vädret tog jul

Annons

Julefriden sänkte sig över landet på julafton - både på vägarna och vädermässigt.

Åtminstone fram till att det var dags för Kalle Anka hade endast en handfull olyckor inträffat i landet. De flesta med lycklig utgång, med några undantag. Natten till julafton voltade en bil med tre personer utanför Falkenberg, och samtliga fördes till sjukhus. Föraren hade enligt polisen allvarliga men inte livshotande skador.

Vid lunchtid krockade två bilar strax norr om Höör i mellersta Skåne och en av förarna fördes till sjukhus. Sent på eftermiddagen var det ännu oklart hur svåra skadorna denne fick.

I övrigt var det lugnt på vägarna från norr till söder. Avåkningar och mindre sammanstötningar utan personskador var det mest dramatiska landets polis kunde rapportera på julaftonens eftermiddag.

De håller sig på vägen de få som är ute på vägarna, sade Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid polisen i Gävle, till TT.

Även vädermässigt lägrade sig lugnet över landet. Ett lättare snöfall föll över Jämtland, Norrbotten och delar av Västerbottens kustland. Men inför juldagen varnar SMHI för nytt snöfall i mellersta och norra Götaland samt södra Svealand. Mellan fem till tio centimeter nysnö väntas när nederbördsområdet rör sig upp över området under eftermiddagen, kvällen och natten till annandagen.

Snöfallet väntas avta något när det sedan fortsätter mot Norrland.