Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träff med medlarna i vårdkonflikten

I eftermiddag kommer man försöka hitta en lösning på vårdstrejken. Men ingen av parterna tror på något omedelbart genombrott.

Klockan två i eftermiddag träffar parterna i konflikten på vårdområdet, Vårdförbundet och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), medlarna för andra gången sedan strejken bröt ut för drygt två veckor sedan.

Varken Vårdförbundet eller SKL tror på något omedelbart genombrott i förhandlingarna under dagens träff.

I dagsläget strejkar drygt 7 000 sjuksköterskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Landsting över hela Sverige berörs av strejken.

Sedan parterna i konflikten träffade medlarna i förra veckan, den första träffen sedan strejken bröt ut, lade Vårdförbundet ett tredje strejkvarsel. Det löses ut den 16 maj om inte en uppgörelse nåtts före dess.

Vårdförbundet kräver högre löner för sina medlemmar som det anser generellt är underbetalda med tanke på utbildning och ansvar.


/Allehanda.se