Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionsenligt midsommarfirande i Öje

1977 smiddes planer om gemenskap i Öje i Stigsjö, en badplatsförening bildades, det blev en tradition som fortfarande håller i sig efter 42 år.

Annons

Inte ens regn kan stoppa firandet två gånger har det regnat kraftigt då flyttade vi firandet till midsommardagen. Några snälla traktorinnehavare lövar sin vagnskärra, åker runt och plockar upp alla barn som vill åka till platsen för firandet, färden går från Öje Norra vidare till Öje Södra/Raklet/Vike och åter till Öje badplats där barnen myllrar ut på stranden. Under tiden har ung som gammal börjat klä midsommarstången och när den är nog fin och ställs upp mot himlen blir det applåder och hurrarop.

Så är det dags för den traditionella dansen med räven/grodorna/musikanterna/karusellen och inte minst prästens lilla kråka med mera. Ulla-Britt Nordin är den naturliga dansledaren, som har hållit i danslekarna sen första firandet.

Dansen avslutas med Raketen sen är det dags för korvgrillning eller varför inte kaffe och tårta, vi bybor och sommarboende träffas samspråkar och trivs tillsammans.

Under åren har badplatsen skötts om och underhållits av badföreningen vars nuvarande ordförande är Anne-Elise Nordin.

Ulla-Britt Nordin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons