Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Traditionsenligt julmys för folkdanslag på Rättargården

När julen närmar sig så kommer traditionerna fram. Folkdanslaget Anundsjöringen har en tradition som har blivit ett måste och det är att komma till Rättargården i Moliden en kväll innan jul.

Annons

Det var 27 medlemmar som kom och fick känna atmosfären och se alla gamla saker som finns där, man har hamnat i en värld som man bara har hört talas om. Två ”tjänstemän” på kontoret hälsar oss välkommen och ”tomtarna” har dukat bordet, kokat gröt och kaffe samt fixat allt för att vi skulle få en mysig julstund.

Ordförande Hans Wikström hälsade välkommen med att servera glögg och pepparkakor i herr rummet, där gästerna kunde se och njuta av julens atmosfär. Eftersom vi har fått många nya medlemmar så blev det en stunds mingel och samvaro innan gröten kom fram tillsammans med skinkan och vi åt oss mätta.

Det är 45 år sedan vi startade laget och vi fick en tipslek på vad som hänt från början till dags dato. Det framkom att sex medlemmar har varit med ändå sedan starten 1972 och en medlem har varit i styrelsen hela tiden med olika funktioner och det är Eleonore Nordin. Laget har hunnit med många olika aktiviteter inte bara folkdans, en period var det fyra lag som var aktiva. Alla fick en resumé på våra olika aktiviteter genom åren. Kurt Nylander läste en betraktelse först på mål och sedan på svenska och sedan spelades en kortleksbingo.

Dansledaren Marina Viström berättade om kommande planer vad gäller träningen. Hans avtackade henne för det jobb som hon gör för oss och att det bidrar till den härliga sammanhållningen som vi har i föreningen, med en julblomma.

Kvällen avslutade som vanligt med julklappsleken med tärningar som är alltid lika roligt, alla blir som barn på nytt och till slut hade alla fått var sin julklapp.

De beslutades att dansträningen startar den 14 januari och årsmötet blir den 26 januari i Tjärnstugan i Bredbyn. Vi har kört träningarna i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Hans tackade ”tomtarna” som fixat kvällen och då speciellt Berit Nylander som kokat gröten och han önskade alla en God Jul och ett Gott Nytt dansår.

Eleonore Nordin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel