Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tradition lockade många i Härnösand

Många hade sökt sig till en majbrasa på Valborgsmässoaftonen. Traditionen lockade både gamla och unga som ville se en majbrasa, och umgås

Vädret var perfekt för att hälsa våren välkommen, inte för kallt och inte för varmt. Stämningen var på topp för valborgsfirarna. Det fanns flera olika brasor på valborgsmässoaftonen men de största kunde man hitta i Antjärn, Bondsjöplan, Finsvik, fotbollsplanen vid Gerestaskolan, Hagagatan, Ramsås bygdegård, Rö folkets hus, Säbrå Församlingsgård och på Torsgatan.

Även flera privatpersoner och olika föreningar hade gjort egna brasor. På Bondsjöhöjden tändes brasan av Bruno Nyberg och Jörgen Näslund, föräldrar i Bondsjöhöjden f 93-94 lag. På Bondsjöhöjden hälsades våren och valborgsmässofirarna välkommen av Bo Sjödin .

Övriga aktiviteter man kunde hitta runt de olika brasorna var pilkastning, fiskdamm, vacker sång, lotterier, korv och hamburgare grillning. Innan brasorna tändes uppträdde Allmänna sången traditionellt med vårsånger på torget. På Gerestaskolan bjöds det enligt tradition efter brasan på ett stort fyrverkeri. Trotts att det inte var så mörkt, uppskattades mycket av de besökande med stora applåder.


MAGNUS LUNDBERG HANSSON