Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trädgårdskonsert hemma hos Emma och Kenneth i Ramvik

Söndagen den 9 augusti, återupplivades ett evenemang som tidigare har varit gängse hemma hos Emma Ekebjörk och Kenneth Dahl på Gammelvägen i Ramvik.
Att åter hålla ett event i trädgården har länge stått på agendan men den mera osäkra månaden juli med ofta förekommande regn, gjorde att konserten fick skjutas på framtiden. Dock såg då den 9 augusti, vädret ut att kunna medge en utomhuskonsert i trädgården på Gammelvägen.

Söndagen bjöd på ett soligt väder med en nordanvind som stundvis i byarna skulle ha kunnat ta med såväl tält som noter med sig, dock klarade sig det mesta och konserten gick enligt planerna.

Emma Ekebjörk är en känd musiker i Härnösandstrakten. Pianist och sångerska som leder flera körer, bl a Emmas drängar och flera hälsokörer men brukar även sjunga på festar dop och andra kyrkliga sammanhang. På söndagen hade hon sin sambo Kenneth Dahl vid mikrofonen och de bjöd på en samlad kompott av schlagers, dansbands- och countrymusik. De sjöng såväl duetter som solon på var sitt håll. ”Emma och Kenneth med vänner” stod det i eventet och för dagen fick undertecknat medverka med flöjtspel.

Sannolikt kommer det att ske ytterligare trädgårdskonserter hemma i Emma och Kenneths trädgård och då med andra eller fler vänner som medverkar på olika sätt.

Närmare trettio stycken gäster hade kommit till konserten. Man följde Folkhälsomyndighetens rekommendationer med avstånd och försiktighetsåtgärder. Flera av gästerna hade med sig en fikakorg och intog sitt fika under tiden som de lyssnade på musiken.

Det blev en gemytlig stund i solen trots att det blåste lite väl under en stund.

Dock ett sätt att kunna få träffas utomhus med avstånd och samtidigt bli underhållna med musik.

I kommentarer på webben meddelar besökare att de kommer att delta vid nästa event om det blir något, så nöjda var de med konserten.

Ann-Christin Tjernström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel