Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trädgårdsamatörer höll riksmöte i Örnsköldsvik

STA, Sällskapet Trädgårdsamatörerna, höll sitt Riksmöte i Örnsköldsvik den 12-14 juli.

Annons

Amatör av franska amateur (från latinets verb amare, ”en som älskar”) är en person som ägnar sig åt en verksamhet av eget intresse utan att ha det som yrke, till skillnad mot en professionell. Vi gillar att odla för att göra våra trädgårdar vackrare.

Föreningen består av 24 kretsar i Sverige. I år var det Ångermanlandskretsen som arrangerade Riksmöte i tre dagar. 300 medlemmar deltog i olika aktiviteter. Riksmötet utgick från Fjällräven Center där vi bland annat hade vårt kansli, lunch, middag, stort lotteri, växtmarknad och utgångspunkt för de 6 bussar som skjutsade runt till 14 av våra medlemmars fina trädgårdar. Passar på att säga tack till Lindströms buss, Ulanders buss, Nordgrens buss och Byberg & Nordin som sponsrat oss.

På fredag fanns möjlighet att besöka Hans Hedberg Museum, Parkvandring och Stadsvandring. På kvällen var det buffé på First Hotell Statt. Där bjöds på en fantastisk meny med utgångspunkt, norrländskt och närodlat. Deltagarna sa att de nog aldrig tidigare fått så god mat på ett Riksmöte.

Lördagen bestod av trädgårdsbesök. Varje buss besökte fem trädgårdar. Och lunch och fika följde med i bussarna. Jag vill passa på att säga stort tack till Polarbröd som sponsrat med mackor i två dagar, samt brödpåsar till alla deltagare. På lördagskvällen hade vi fått lov att ändra supén till en stor buffé i arenan. Maten har fått mycket beröm. Efter maten var det ett stort lotteri med många skänkta vinster. Nu vill jag säga speciellt tack till två medlemmar som gjort något extra för lotteriet och det är Ylva Wiberg och Linda Wahlström. Som ringt runt till olika företag och tiggt vinster åt föreningen. Det går inte att beskriva hur mycket vinster det var. Helt otroligt bra jobbat. Flera medlemmar har också skänkt växter till lotteriet.

Söndag besöktes ytterligare två trädgårdar. Men något viktigt! Det måste ju vara en växtmarknad innan riksmötet är över. Det blev det utanför arenan. En fantastisk växtmarknad erbjöds till alla som kom till arenan på söndagen. Där fanns många unika växter. Och vi hade även ett lotteri ute som försvann fort. Synd på er som missat det besöket.

Vi hade velat umgås mycket mer och visat upp mer av vår natur här i Höga kusten.

Nu fick vi välja vad vi tror att medlemmarna ville se och tror att det var vad vi kan ha för växter här hos oss. Hoppas bara att de fick mersmak att besöka vår del av det vackra som Sverige har att erbjuda.

Stort tack till er alla som deltog!

Ulla Häggquist

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel