Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tove Styrke klar för Stadsfesten

Kramfors Stadsfest har börjat rusta för sommarens festival.

Första bokade artist för Stadsfesten är Umeås nya popexport Tove Styrke.

– Tove är en oerhört duktig tjej som har gjort en fantastisk succédebut, säger Stadsfestens artistbokare Anders Högström.

Kramfors Stadsfest, den kronologiskt första av sommarens större festivaler i Ångermanland, har gjort klart med sin första artist tillika dragplåster; Tove Styrke.

– Bortsett från att Tove är en otroligt duktig artist så bokade vi henne också för att hon kommer från Umeå. Vi vill ju värna om våra norrländska artister och känner ju lite Norrlandspatriotism, säger Anders Högström.

Tove Styrke slog igenom i tv-programmet "Idol" under 2009, där hon hamnade på en tredje plats bakom Calle Kristiansson och vinnaren Erik Grönwall. Det var däremot under förra året som 18-åringen fick sitt stora genombrott med sin självbetitlade succédebutskiva, som hyllades unisont av skivrecensenter. För en dryg månad sedan utsågs hon till 2010 års nykomling på P3-Guldgalan, och dessutom blev hon nyligen haussad i ansedda tidningen New York Post.

– Vi får väl hoppas att det snarast blir en utlandslansering och att hon hinner bli riktigt stor inför Stadsfesten, menar Högström.

Styrke kommer på årets Kramfors Stadsfest agera avslutare för lördagsprogrammet. Vilka fler artister som kommer till Stadsfesten kommer att släppas successivt, men redan i skrivande stund har man ytterligare en känd artist på gång.

– Vi har i stort sett gjort klart med ytterligare en namnkunnig artist, men vem det är vill vi inte gå ut med än. Dessutom förhandlar vi med fler intressanta artister, så årets Stadsfest känns redan nu riktigt spännande, säger Högström.

Kramfors Stadsfest, som i år arrangeras 17-18 juni, blev ifjol en välbesökt succé, inte minst med tanke på att delar av festivalen drabbades av regn.

– Årets Stadsfest kommer bli minst lika bra som förra årets. Det kan vi redan nu slå fast, konstaterar Anders Högström.