Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Totalförbjud Epa-traktorer omgående – för en hållbar planet

Annons

Epa-traktorer i all ära, för ungdomarna, men tyvärr skapar dessa fordon enorma miljöekonomiska problem.

Politikerna vill att vi ska ställa om och bli mer miljövänliga. Då funkar det inte att föräldrar köper Epa-traktorer till sina barn. Fordonen har enorma utsläpp och är dessutom långt ifrån säkra på vägarna då de inte är som vanliga personbilar.

Skolor och rektorer får ständigt samtal av upprörda föräldrar då det inte finns tillräckligt med parkeringsplatser till barnen vid skolorna. Sedan gnälls det på att trafiktätheten vid skolorna är på tok för hög, vilket skapar risker för olyckor.

Totalförbjud Epa-traktorer i hela Sverige omgående.

Ungdomarna är framtiden. Ska de kunna leda framtiden för en hållbar planet och miljö kan vi inte uppmuntra dem att köra Epa-traktorer med enorma koldioxidutsläpp.

Örnsköldsviks kommun vill uppmuntra ungdomar att åka mer kollektivt, bland annat till och från skolan. Därför har kommunen ordnat ungdomskort där ungdomar åker gratis buss. Men istället för detta så har man oansvarigt lata och sjukt bekväma föräldrar som helt enkelt köper en bil, det vill säga Epa-traktor, till sina barn för att slippa köra dem till olika aktiviteter.

Förbud mot Epatraktorer är ett måste för att leda den kommande generationen mot nya miljömål. Som det ser ut nu så uppmuntrar man inte till en hållbar planet.

Förbud mot Epa-traktorer

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons