Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torneklint lämnar systrarna Kallur

Annons

Karin Torneklint lämnar uppdraget som tränare för systrarna Kallur. Torneklint har det senaste året delat tränaransvaret med Torbjörn Eriksson.

"Jag och Tobbe har olika uppfattning om träningsfilosofi vilket är anledningen till att jag väljer att lämna över hela ansvaret åt Tobbe", säger hon i ett pressmeddelande.

Karin Torneklint var Jenny och Susanna Kallurs första tränare när de började med friidrott i 14-15-årsåldern i Falun. 2004 var hon tillbaka som tekniktränare. Hon har tidigare delat tränarsysslan med Agne Bergvall, Växjö, men systrarna Kallur valde för ett år sedan att i stället satsa på Eriksson som sprinttränare för att förlägga all träning till Falun.

Nu blir Eriksson, som det verkar, ensam tränare för häcklöperskorna.

"Vi har mycket att tacka Karin för men har full förståelse för hennes beslut. Vi ser nu fram emot en spännande sommarsäsong med VM i Berlin som det stora målet", säger Jenny och Susanna Kallur i pressmeddelandet.

Systrarna Kallur är mitt uppe i rehabilitering efter novembers benoperationer och åker i mellandagarna på träningsläger till Sydafrika. De räknar med att kunna börja tävla i maj. VM avgörs 15-23 augusti.

Mer läsning

Annons