Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torggrillen tömd på allt av värde – "Det handlar om stöld och skadegörelse"

Torggrillen i Örnsköldsvik har stängt. Samtidigt har någon nu tömt lokalerna på allt av värde.
– Det handlar om stöld och skadegörelse, säger Maria Näslund, polisens förundersökningsledare.
– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Susanne Persson på kommunens fastighetsavdelning.

Den sista februari löpte kontraktet ut för företagaren som har drivit Torggrillen vid Stora torget i Örnsköldsvik. Dagen efter skulle fastighetsavdelningens personal kontrollera hur det såg ut i lokalerna.

– Ingenting fanns kvar. Det rör sig om ett komplett restaurangkök med kylar, frysar, stekhällar och annat. Allt var borta och flera elsladdar hade klippts av. Det handlar om mycket pengar, säger kundförvaltare Susanne Persson.

Läs också: Kläck idéer för ett torg värt namnet

Hon påpekar att det inte räcker med 100 000 kronor i värde för det som har hänt.

– I dagsläget har vi dock ingen misstänkt, säger Maria Näslund.

Patrik Palm, avdelningschef på fastighetsförvaltningen, säger han inte vill spekulera i vad som har inträffat.

– Jag är inte riktigt insatt i alla detaljer, men vi har överlämnat ärendet till polisen. Det är de som får utreda det här nu. Men jag kan väl säga att jag aldrig varit med om något liknande, säger han.

Vid en husesyn vid före detta Torggrillen kan bara konstateras fakta: att lokalerna har tömts på det mesta av värde. Dessutom har både elsladdar och rör kapats av. På golvet ligger dessutom en hög med gipsskivor och annat skräp.

– Jag vet inte vad som händer med lokalerna nu. Först måste det i alla fall städas upp här, säger Susanne Persson.

Framtiden för restauranglokalerna som har inrymt Torggrillen – och även Stora torget som sådant – är skrivet i stjärnorna.

– Vi är öppna för förslag. Det ska bli ett torg där det är liv och rörelse, sa Lena Lindström, kommunens representant i Cesam, för en tid sedan.

Polisen hoppas nu att något vittne kan ha sett när lokalerna har tömts.

Allehanda.se har ett flertal gånger försökt att nå förre arrendatorn, som hade ansvar för lokalen fram till och med sista februari, utan att lyckas.