Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tord fick Tage Erlanders medalj

På måndagskvällen var det Tord Oscarssons tur. På Härnösands arbetarekommuns årsmöte fick han ta emot Tage Erlanders hedersmedalj.

- Nu kan vi snart göra ett kollage, sa hans fru Lilibet Oscarsson och syftade på andra medaljer och utmärkelser som Tord Oscarsson fått genom åren, Bland annat Brantingmedaljen som den lokala partiorganisationen råder över.

Tage Erlanders hedersmedalj utdelas av partistyrelsen till medlemmar som representerat partiet i samhälleliga organ och i den egna organisationen under minst 30 år.

Tord Oscarsson som var kommunalråd i Härnösand mellan 1977 och 1991 har inte helt avslutat sin poliska bana. Han är fortfarande aktiv i arbetarekommunen, inte minst på nätet.

Tord Oscarsson var mycket glad för medaljen och höll ett kunnigt tal om Tage Erlander.

- När jag blev politiskt aktiv hade inte Erlander blivit statsminister ännu. Han var ecklesiastikminister, förklarade Tord Oscarsson för årsmötesdeltagarna som hyllade Oscarsson för hans insatser för partiet.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60