Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torbjörn Edmo – familjefar, innovatör och grundare till ett av Härnösands största företag har avlidit

EdmoLifts grundare Torbjörn Edmo somnade in lugnt och stilla på torsdagsmorgonen den 16e april. Torbjörn blev 83 år gammal.

Familjefar, innovatör, företagsledare, och trogen vän är alla korrekta beskrivningar av den man som för över 55 år sedan lade grunden till vad som idag är ett av Härnösands största företag och en viktig aktör i det regionala näringslivet.

EdmoLift AB är numera en av Europas ledande tillverkare och utvecklare av smarta lyftlösningar.

Att fortsätta skapa och aldrig försumma den obotliga nyfikenhet och fascination för problemlösningens ädla konst var något som förkroppsligades i Torbjörn. Det var detta samt hans entreprenörsanda som var det som la grunden, väggarna och taket för EdmoLift. Det är således den kraften och kulturen som driver vår organisation framåt än idag.

Torbjörns sociala energi och uppskattning för människor är något vi kommer att komma ihåg. Trots att han sedan flera år dragit sig tillbaka från det dagliga arbetet på EdmoLift tittade han, tillsammans med sin hustru Inga Lis, förbi nu och då. Alltid med ett varmt leende och nyfikna ögon, spännande historier från förr och ett inbjudande hjärtligt skratt nära till hands.

Det är med stor saknad som vi tar farväl av Torbjörn, och idag tar vi oss tiden att minnas alla fina stunder vi haft med honom och alla tuffa tider som vi lyckats ta oss igenom tillsammans.

Från hela den internationella EdmoLift-familjen vill vi ödmjukast tacka Torbjörn för hans livsverk som han så generöst delat med sig av till oss och som blivit alla EdmoLiftares gemensamma äventyr.

Torbjörn lämnar efter sig hustrun Inga Lis, sonen Tomas och hans sambo Birgitta, barnbarnen Ture, Stina och Manne, samt barnbarnen Elias och Ville med sin mor Ingela.

Vill ni hedra Torbjörns minne så får ni gärna skänka en gåva till Ramsele Hembygdsförening (BG 148-0599). Märk din gåva med ”Till minne av Torbjörn Edmo”.

EdmoLift och alla medarbetare