Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Topplagen missade läget

Annons

Gif Sundsvall darrade och föll mot Väsby. Falkenberg darrade än värre mot Jönköpings Södra.

Med två omgångar kvar är superettan fortsatt kittlande jämn, både i toppen och botten.

Det var inte topplagens kväll. I stället tog tre bottengäng viktiga trepoängare i jakten på fortsatt kontrakt i fotbollens superetta.

Nedflyttningshotade Väsby besegrade Sundsvall med 2-1, Väsbys blott tredje bortaseger för säsongen.

Sundsvalls förlust innebär att tabelltvåan Åtvidaberg kan säkra en allsvensk plats redan i nästa omgång. Men "Giffarna", kvar på kvalplats, vill inte ge upp andraplatsen riktigt än.

Nej, det är fyra poäng upp till "Åtvid" och sex poäng kvar att spela om. Men vi ska göra vårt de matcherna som är kvar, så får de andra göra det de vill, säger Sundsvallsanfallaren Jonas Wallerstedt till TV 4 Sport.

Tabellsexan Falkenberg, fortsatt tre poäng bakom Sundsvall, åkte på ett svidande nederlag, hela 1-4 mot Jönköpings Södra.

Falkenberg tog visserligen ledningen i slutet av den första halvleken, men Jönköpings kvittering kom redan före paus och med tre snabba mål i början av den andra halvleken vände hemmalaget till seger. Jönköpings anfallspar Tommy Thelin och Kristen Viikmäe gjorde två mål var.

Jönköping är liksom Väsby indraget i nedflyttningsstriden. Det är också tidigare allsvenska IFK Norrköping, som tack vare bland annat två mål av Imad Khalili tog tre poäng via seger med 3-2 mot Landskrona.

Med två omgångar kvar att spela har Norrköping lämnat nedflyttningsplatsen och tagit sig upp på säker mark - men det skiljer bara tre poäng ner till Sirius på sistaplatsen.