Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonårsflicka i sjödrama och dans på biltak – här är årets mest sedda tv-klipp i Ångermanland

Artikel 3 av 4
Året som gått i Ångermanland 2017
Visa alla artiklar

TV är ofta ett formidabelt sätt att berätta nyheter på – särskilt när läsare som befinner sig mitt i händelsernas centrum själva bidrar.
Allehanda har listat fem av de mest sedda tv-klippen under 2017 och i tre av fallen har läsare skickat in rörliga bilder.

1. Märkliga rondellolyckan i Ö-vik – mannen dansar på taket:

31 537 visningar. En stulen bil körde upp på en kulle vid Coop-rondellen i Örnsköldsvik. Den fastnade och började brinna – och till mångas förvåning började en man dansa på biltaket mitt i rondellen. Händelsen inträffade den 16 oktober och är Allehandas mest tittade klipp 2017.

2. Parets hjälteinsats räddade älgen ur isvaken:

19 375 visningar. Djur engagerar! Särskilt om de är i nöd och lyckas räddas. Paret Viktor Johanessen och Sigrid Sjösteen fick se en älg som gått genom isen utanför deras stuga på Bergön utanför Örnsköldsvik. Händelsen inträffade i början av februari 2017 och de lyckades rädda älgen efter 40 minuter.

– Det var en enorm lättnad när vi såg att den tog sig upp, sa Viktor Johannessen.

3. Per Herrey ockuperade Sollefteå sjukhus för en natt:

13 278 visningar. Sjukhusfrågan i Sollefteå hamnar självklart med på listan. Den 23 februari anslöt sig artisten Per Herrey till ockupationen av Sollefteå sjukhus. Han stannade hela natten och berättade i vår livesändning om sitt engagemang för sjukhuset.

– Jag tycker det här är en symbolfråga. Alla har väl rätt till lika vård?, sa Per Herrey då.

4. Lodjurets morgonpromenad i centrala Örnsköldsvik:

12 119 visningar. En tidig morgon i början av december var Markus Tällström på väg till jobbet tillsammans med sin flickvän Michelle Karlsson när de fick syn på djuret vid Ångermanlandsgatan centralt i Örnsköldsvik.

– Jag trodde inte mina ögon, säger 20-åringen.

5. Tonårsflicka fast i kapsejsad båt – räddades efter två timmar:

11 086 visningar. Den 23 juli satt en tonårsflicka fast inne i en kapsejsad segelbåt nästan två timmar innan hon kunde räddas av dykare. Flickan ska ha blivit nedkyld men klarat sig med lindriga skador. Totalt fanns åtta personer ombord och olyckan inträffade vid Skommarskaten utanför Örnsköldsvik.

En läskig händelse med lyckligt slut.