Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tom Cruise tog Sverige med storm

Annons

Vid fyllda 50 har Tom Cruise inga planer på att slå av på takten.

Jag letar alltid efter nya filmer som kan roa en bred publik, säger han, på Stockholmsbesök.

Tom Cruises besök i Sverige för att lansera filmen "Jack Reacher" lockade på tisdagkvällen hundratals fans till ett snöbeklätt och blåsigt Hötorget i Stockholm.

Superstjärnans första besök någonsin i Sverige är en händelse av stora mått och till den nylagda röda mattan lockades också hundratals kändisar som ville få en glimt av Tom Cruise och hans motspelerska Rosamund Pike. Press från hela Skandinavien var också på plats, med stränga tillsägelser om att inte ställa personliga frågor om stjärnans privatliv eller religion.

Proffsig ut i fingerspetsarna

Huvudpersonen själv lade nästan två timmar på att prata med fans och skriva autografer. När det blev dags för en enskild pratstund svarade han proffsigt på alla frågor, som oavsettt innehåll obevekligen styrdes in mot den aktuella filmen som han är i stan för att marknadsföra.

TT Spektra: I det här stadiet av din karriär, vilken typ av film vore en riktig utmaning?

Det finns ingen "enkel film". Även en Reacher-film har sina utmaningar. Vi hade kort tid på oss att göra den och det ställde höga krav på oss alla.

TT Spektra: Vad är det med att göra actionfilm som du tycker är så roligt?

Jag har alltid velat underhålla en bred publik. Jag gillar den typen av story, som har ett element av spänning. "Jack Reacher" är en thriller med en unik ton, folk blir förvånade av humorn i filmen.

Men det bästa med "Jack Reacher" tycker han var möjligheten att få spela in en omfattande biljakt.

Jag älskar film och har studerat biljaktscener hela mitt liv.

TT Spektra: Vilken är din favorit?

"French connection" och "Bullit" är klassiker och vi utvärderade dem och försökte göra scenen så att den skulle bli mycket underhållande.

Kan bli fler Reacher-filmer

På onsdagen reser Tom Cruise vidare till Madrid. Efter det bär pr-resan för "Jack Reacher" vidare mot Asien. Men detta är förmodligen inte det sista vi ser av karaktären.

Jag vill gärna göra det och skulle älska att jobba med Tom igen. Men det är helt och hållet upp till publiken, säger regissören Christopher McQuarrie.

"Jack Reacher" får svensk biopremiär den 4 januari.

Mer läsning

Annons