Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolv döda i sprängdåd i Pakistan

Annons

Minst tolv människor dödades i ett sprängdåd i miljonstaden Multan i östra Pakistan på tisdagen, rapporterar AFP. Både civila och soldater finns bland de döda. Ett tjugotal andra har skadats.

Explosionen inträffade i ett militärt område nära en myndighetsbyggnad. Den angripna byggnaden, som tillhör armén, är svårt skadad.

Samtidigt rapporteras att dödssiffran höjts för de två bomber som i måndags exploderade inom loppet av några sekunder på en marknad i Lahore i Pakistan.

49 personer dödades och omkring 150 skadades av explosionerna, sade polistjänstemannen Chaudhry Shafiq på tisdagen sedan fler kroppar påträffats i ruinerna.

Ingen har formellt tagit på sig bomberna, även om anklagelser omedelbart riktats mot de pakistanska talibanrörelserna som under hösten bekämpats av armén i de otillgängliga klanområdena i Södra Waziristan.

Efter den lyckade insatsen i Waziristan har terroristerna börjat rikta in sig mot oskyldiga, kvinnor och barn, anklagade Rana Sanaullah från delstatsregeringen i Punjab.