Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tolv döda i sprängdåd i Pakistan

Annons

Minst tolv människor dödades i ett sprängdåd i miljonstaden Multan i östra Pakistan på tisdagen, rapporterar AFP. Både civila och soldater finns bland de döda. Ett tjugotal andra har skadats.

Explosionen inträffade i ett militärt område nära en myndighetsbyggnad. Den angripna byggnaden, som tillhör armén, är svårt skadad.

Samtidigt rapporteras att dödssiffran höjts för de två bomber som i måndags exploderade inom loppet av några sekunder på en marknad i Lahore i Pakistan.

49 personer dödades och omkring 150 skadades av explosionerna, sade polistjänstemannen Chaudhry Shafiq på tisdagen sedan fler kroppar påträffats i ruinerna.

Ingen har formellt tagit på sig bomberna, även om anklagelser omedelbart riktats mot de pakistanska talibanrörelserna som under hösten bekämpats av armén i de otillgängliga klanområdena i Södra Waziristan.

Efter den lyckade insatsen i Waziristan har terroristerna börjat rikta in sig mot oskyldiga, kvinnor och barn, anklagade Rana Sanaullah från delstatsregeringen i Punjab.