Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvgömma hittad i obebott hus

I garaget till ett obebott hus vid Rävsjön, ovan Backsjön vid gränsen till Örnsköldsvik, upptäckte fastighetsägaren en tjuvgömma av det större formatet.

Fastighetsägaren lämnade garaget tomt och olåst. När han ett par veckor senare återvände var garagedörren försedd med ett lås.

Han bröt upp låset och upptäckte två släpvagnar och mängder av verktyg, motorer, fiskeutrustning och allt tänkbart mellan himmel och jord.

Ägarna till de två släpvagnarna spårade polisen enkelt. Den ena var stulen i Västerbotten och den andra från ett företag i Sollefteå. Det blir värre att hitta de som äger allt annat som blivit en lista med 500 godspunkter.

Allt är nu samlat på polisstationen i Sollefteå och fyller ett helt rum. Bland stöldgodset finns två båtmotorer, dieselpumpar, elverk, coronavärmare, en rysk gumma, kaffe, vodka, en golvaskkopp, ja allt tänkbart.

Polisen tror att stöldgodset kommer från olika inbrott i Västernorrland, Västerbotten och Jämtland. I dagsläget finns ingen misstänkt.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78