Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvarna lämnade kofoten på sängen

Inbrottstjuvarna uppträdde så fräckt att ingen kom på tanken att det kunde vara ett brott på gång. Dyrbara smycken, kameror och arvegods blev bytet.

Vid 15-tiden på onsdagen slog man till i det hustäta området på Norra Skeppsbron i Härnösand.

- Och det jäkligaste av allt är att de lämnade kofoten kvar på min dotters säng, säger kvinnan, som äger huset tillsammans med sin man.

Dottern i huset kom hem några minuter efter 15.00. Ett litet tag innan åkte en i familjen iväg och jobbade.

- Därför tror jag att de hållit området under uppsikt och kartlagt våra vanor. En har troligen stått nere vid återanvändningsstationen och tittat åt höger och vänster. Här är det ju alltid tät biltrafik. Så fort det blivit en lucka i trafiken har han gett klartecken via mobiltelefon.

- De har tagit saker som är lätta att omsätta i pengar, typ digitalkameror, dyra mp3-spelare, guldgrejer med stenar, ja till och med makens vigselring, redovisar kvinnan.

Samma familj drabbades av ett inbrott med liknande tillvägagångssätt för cirka åtta år sedan. Polisen kan inte utesluta att det är samma gärningsman/män som återvänt till brottsplatsen.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53