Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar försökte köra ihjäl polis

Annons

En polispatrull som jagade två bilar med misstänkta inbrottstjuvar blev under natten utsatt för ett dråpförsök i byn Svinöhed, mellan Långshyttan och Hedemora.

De två bilarna kör rakt mot polispatrullen, som upplever situationen så hotfull att de avlossar sina tjänstevapen, säger Johan Wennström, vakthavande befäl på polisen i Dalarna.

Ingen av poliserna skadades, men ett stort antal poliser söker nu efter de fyra personer som befann sig i bilarna.

Bakgrunden till händelsen var enligt aftonbladet.se ett inbrott på en bilfirma i Falun.

Vi sökte efter två stycken bilar, som varit inblandade i ett inbrott. Efter en stunds sökande så är det en patrull som ser bilarna. De inleder ett efterföljande, men bilarna kör i ganska hög hastighet och vi tappar dem ur sikte ganska snabbt. Från andra hållet kommer en annan patrull. När de ser den så vänder de, och kör mot den första patrullen, säger Johan Wennström.

TT: Vad händer efter att de avlossat sina vapen?

Bilarna fortsätter, poliserna får söka skydd och bilarna kör förbi dem. En kort bit därifrån stannar de och lämnar kvar en av bilarna och samtliga gärningsmän lämnar platsen i en bil. Den har vi inte anträffat än.

De fyra personerna är nu förutom inbrott misstänkta för försök till dråp. Ett tiotal patruller har under natten sökt efter dem.

Mer läsning

Annons