Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvar försökte bryta sig in – misslyckades då paret var hemma

Strax efter klockan 20.30 i torsdagskväll försökte inbrottstjuvar bryta sig in i en bostad i Själevad. Samtidigt var paret i bostaden hemma.
Nu vill de varna andra.
– Det här är sådant man inte tror ska hända en själv, säger kvinnan.

Klockan hade passerat åtta på kvällen och paret hade släckt ner på husets nedre våning.

– Jag skulle betala räkningar och min sambo tittade på tv. Efter ett tag hörde vi något från nedre våningen. Först trodde jag att det var diskmaskinen, men sedan hörde vi mer ljud och valde att gå ner, säger kvinnan.

– Vi tände lampan och då såg min sambo skymten av en skugga i vardagsrumsfönstret. När vi sedan tittade närmare var en skjutdörr till uterummet uppdragen och vi såg fotspår i snön. Det kändes förstås väldigt olustigt, säger kvinnan.

Läs även: Raden av villainbrott växer – här slog tjuvarna till senast

– Men jag hann inte bli rädd, även om det självklart blev svårt att somna sedan.

Paret flyttade in i huset efter nyår och berättar att de knappt har hunnit installera sig.

– Alla lampor är inte på plats, men om det var det som gjorde att de försökte bryta sig in vet jag inte. Jag tror nog mest att det var slumpen. Även i grannhuset var det nedsläckt och därför kunde de nog smyga sig in mot vårt hus.

Efter den obehagliga överraskningen ringde paret polisen, som snabbt var på plats – även med en spårhund.

Läs även: Så skyddar du dig mot inbrott

– Hunden tappade sedan bort spåren efter ett tag. Förmodligen hade tjuvarna en bil i närheten, säger kvinnan.

Under fredagen var polisens tekniker på plats för att säkra spår.

– Det fanns spår efter två personer. Förmodligen har de försvunnit i en bil, som de hade på en vändplats lite längre bort efter gatan, säger Maria Näslund, polisens förundersökningsledare.

I dagsläget har inte polisen några misstankar om att det är en liga som härjar efter Norrlandskusten. Men samtidigt har även liknande inbrottsförsök och fullbordade inbrott nyligen ägt rum på fler håll, bland annat i Umeåtrakten.

Läs mer: Fräcka tjuvar slår till i höstmörkret – guldsmycken och vapenskåp i fokus