Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvar åkte i väg med mjölkbilen

Skolbarnen i Härnösand var nära att bli utan mjölk till maten i onsdags. Orsak: Mjölkbilen hade stulits.

- Jag har distribuerat mjölk i 48 år men aldrig råkat ut för något liknande, säger Ture Karlsson, som driver företaget Härnösands mjölkprodukter AB.

Det var under natten mot onsdagen som tjuvarna slog till och bröt sig in i Sundfrakts garage på Saltvikshöjden. Där stals en av företagets tre mjölkbilar samt en svetsutrustning och en hel del verktyg.

Eftersom mjölken hämtas i Sundsvall var det stor risk att skolbarnen skulle bli utan mjölk. Men det löste sig till slut genom att man fick hyra in en annan lastbil och köra dubbla turer till Härnösand med de andra lastbilarna.

- Barnen fick sin mjölk till slut, säger Ture Karlsson.

Lastbilen påträffades under onsdagseftermiddagen på en skogsbilväg nära Indal.

Stölden av mjölkbilen kan sättas i samband med den fräcka dieselstölden som skedde vid det aktuella garaget på Saltvik, natten mot måndagen. Då stals 18 kubik diesel från en dieselpump. Polisen har fått in uppgifter från en bensinstation att en stulen tankbil i Vännäs stannade till under måndagsnatten, den framfördes av en person i sällskap med en annan man som körde en bil.

- Vi har fått ett bra signalement på dem och har skickat det till våra kolleger i Umeå. Det är inte uteslutet att dieselstölden kan kopplas ihop med stölden av mjölkbilen, säger Jan-Ola Nordin på Härnösandspolisen.


OLA THELBERG
070-218 31 09