Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuren som var på rymmen i Sollefteå såld till annan bonde: "Ett underbart gott slut"

I Sollefteå kommun har en tjur vid flera tillfällen hittats på rymmen. Bland annat vid en skola. Maria Söderqvist mötte tjuren när hon rastade sina hundar. Nu meddelar hon att tjuren har sålts.

TV: Se tjuren som springer lös.

Efter att bonden blivit av med närmare 40 får som gått till nödslakt stod han ensam kvar. Tjuren i Sollefteå kommun som vid flera tillfällen lyckades rymma och sätta skräck i lokalbefolkningen.

– Plötsligt stod den bara där, ungefär tre meter från mig. Tur att mina hundar var lugna så vi gick sakta i riktning från tjuren och sedan sprang jag det jag kunde, berättade Maria Söderqvist för Allehanda.se tidigare i veckan.

Marion Wallman, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen kommenterade tidigare ärendet så här:

- Lösspringande djur som därigenom kan vara en fara för allmänheten är ett polisiärt ärende. När det gäller djurskyddsärenden som vi handlägger så har vi varit i kontakt med bonden som uppger att den ska slaktas denna vecka.

Historien har nu tagit en ny vändning. I Facebookgruppen "Det händer i Sollefteå IDAG!" berättade Maria Söderqvist tidigare i veckan att tjuren sålts till en annan bonde.

– Ett underbart gott slut, kommenterade Maria Söderqvist händelsen.

Ett inlägg som engagerat många och som i skrivande stund har över 170 delningar.

För pluskunder: Tjuren på rymmen igen – lufsade förbi skolan och barnen: "Klart man blir orolig"

För pluskunder: Djurskyddet Ådalen om bonden som förlorar sina får: "Övergår mitt förstånd varför det dröjt så länge"

För pluskunder: Lösspringande tjurar sprider skräck: "Stod mitt på tomten och tittade mig i ögonen"