Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjejer med ruter och rutin

Med energi, humor och rutin bjöd de tre tjejerna, Lill-Babs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson, på en underhållande show på Härnösands teater i lördags kväll.

– Passa på att titta på oss medan vi lever, ropade Lill-Babs och så var showen igång.

De tre tjejerna startade föreställningen med ett gemensamt framförande. Ackompanjerade av kapellmästaren Bennet Fagerlund, trummisen Lasse Persson och basisten Mats Englund turades de sedan om att ta ton på scenen. Föreställningen innehöll, förutom musiken, många underhållande historier om bland annat besök i Finland, barnbarn som säger roliga saker och kärlekshistorier från ungdomens dagar. Ett genomgående tema var skämtandet om de tre damernas ålder, vilket fick publiken att skratta igenkännande.

Det bästa var när Siw Malmkvist arrangerade allsång under "Flickor bak i bilen". Tyvärr hann föreställningen knappt börja innan det var dags för paus. Efter ett obligatoriskt klädbyte till betydligt glittrigare scenkläder var det dags för ett långt potpurri som framfördes av alla tre tillsammans.

Undertecknad är lite för ung för att kunna återuppleva 60-talet, men en resa bakåt i tiden var det ändå, eftersom de flesta av låtarna har spelats flitigt även under senare år. De tre tjejerna visade att ålder inte är något hinder för att leverera en bra show och belönades med stående ovationer.

KONSERT: Tre tjejer! (Lill-Babs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson)

Plats: Härnösands teater

Publik: 360

Längd: ca 2 timmar inklusive paus

Bäst: Flickor bak i bilen

Sämst: För långt potpurri efter pausen

IDA AXLING