Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjänstesektorn sänkte Wall Street

Annons

New York-börserna slutade på klart minus på torsdagen efter negativ handel framför allt med bankaktierna i slutet av dagen.

Börshumöret dämpades också av svag statistik från tjänstesektorn.

Dow Jones industriindex sjönk med 0,8 procent till 10 366,1 och Nasdaqs kompositindex sjönk med 0,5 procent till 2 173,1.

Finansbranschen var dagens stora förlorare. Bland annat rasade American Express med 5,3 procent. Bank of America gick dock mot strömmen efter att banken sent på onsdagskvällen meddelat att de 45 miljarder dollar som den fått i statligt stöd under finanskrisen kommer att betalas tillbaka. Aktien steg 0,7 procent.

Råvarubolagen kämpar med sjunkande priser och hade också en svettig dag på börsen. Aluminiumjätten Alcoas aktie tappade 2,7 procent.

En rapport från Institute for Supply Management som visade att tjänstesektorn krympte förra månaden dämpade börshumöret och ökade oron över att den ekonomiska återhämtningen har tappat fart. På grund av de stora kursuppgångarna på börsen det senaste halvåret är marknaden extra känslig för negativa nyheter på konjunkturområdet.

Nasdaq-börsen steg inledningsvis bland annat efter nyheten om att kabeltv-bolaget Comcast köper en majoritet av aktierna i NBC Universal från General Electric. Affären kommer att resultera i ett storbolag inom mediabranschen. Comcasts aktie steg med 7,5 procent.