Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Titta Modo - här hamnade de andra stjärnor

När William Nylander lämnar Modo behöver luckan fyllas.
Det skrev Allehanda 12 januari och listade fem spelare som ryktas byta klubb.
Här är facit – med spelarnas nya klubbadresser.

Ville Leino, Medvescak Zagreb Ryktas till Luleå

Leino spelar just nu i KHL-laget Medvescak Zagred. Där har det blivit 10 poäng på 18 matcher, och nu ryktas Leino vara på väg från klubben. Bland annat ska Luleå vara intresserade. Leino är skicklig med pucken, har bra händer och fint spelsinne. NHL-meriterad spelare som vore en fullgod ersättare till Nylander.

Johan Harju, Jokerit Klar för Luleå

Johan Harju behöver ingen närmare presentation i Sverige. Har representerat både Brynäs och Luleå men spelar just nu i KHL-laget Jokerit. Harju är en stor, stark forward som har ett riktigt fint skott. Ryktas vara på väg från Jokerit och har av rykten placerats i Frölunda. Bör vara aktuell även för Modo.

Marcel Hossa, Dinamo Riga KLAR för Modo 150130

Hossa är en av de namnkunnigaste spelarna som finns på marknaden just nu. Är kapten i KHL-laget Dinamo Riga. Har producerat 16 poäng på 38 matcher och har ledaregenskaper Modo behöver. Leksand tackade nej till honom på grund av kostnadsskäl. Skulle vara en förstärkning i vilket SHL-lag som helst. Hossa är skicklig offensivt, har bra händer och ett mycket fint spelsinne.

Ryan Lasch, TPS Åbo Klar för Frölunda

Ryan Lasch är en poängstark forward som gjorde 20 mål i Växjö förra säsongen. Spelar just nu i TPS Åbo, där han producerar starkt. 32 poäng på 36 matcher har det blivit, varav tio mål. Beskrivs vara en hårt arbetande forward med ett bra skott. Bjuds nu ut till försäljning.

Damien Fleury, Sport Klar för Djurgården

Damien Fleury spelar precis som Ryan Lasch i den finska ligan. Har gjort 14 mål och 10 assist på 37 matcher. Har två säsonger bakom sig i allsvenska Södertälje. Lär vara relativt billig i förhållande till vad som finns på marknaden. Bjuds ut till försäljning just nu.