Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiotal vuxna och barn åt brakmiddag i Långsele – tog springnota: "Inte en krona blev det i kassan"

Tio personer var de som smakade i sig hamburgare, strips och dryck.Sedan tog hela gänget springnota och lämnade 87:ans grillkök i Långsele utan att betala en enda krona för maten.

– Jag var lite misstänksam redan när de kom in på grillen, berättar Adam Lidström som arbetade och blev blåst på hela betalningen.

Läs också: Försökte fly från polisen – sprang in i bil och fångades

Sällskapet, både barn och vuxna, svängde in på parkeringen utanför 87:ans grill i två bilar. En personbil med två personer och en taxibuss där resten av sällskapet åkte.

De gick in på grillen och gjorde beställningar allt eftersom och under tiden gjorde en ur sällskapet klart för Adam Lidström att det var han som skulle betala för hela kalaset. Men det visade sig bara vara tomma ord.

– Ja, inte en krona blev det i kassan utan de försvann spårlöst efteråt.

Läs också: TV3 jagar efter världens bästa hamburgare i nytt program

Men är det i vanligt att man betalar antingen före, eller direkt efter att man fått sin beställda mat?

– Så brukar det vara också. Men de drog ut på beställningarna så en del av dem hann nästan få sin mat. Dessutom hjälpte jag dem också med att värma barnmat åt dem i micron, berättar Adam.

Uppenbarligen försökte sällskapet spela ett spel och låtsas som om de ville göra rätt för sig och betala matkalaset.

– De lämnade fram ett kreditkort som varken fungerade på första eller andra försöket. Så jag föreslog att de skulle åka till bankomaten här i Långsele och ritade även en vägbeskrivning. Men de försvann åt något annat håll istället.

Eftersom Adam Lidström var misstänksam redan från början när sällskapet anlände så noterade han ett registreingsnummer på en av bilarna. De uppgifterna har gått vidare till polis i Sollefteå, men därifrån berättar förundersökningsledare B-O Lundberg:

– Antingen var det fel nummer eller så hade bilen falska skyltar.

Läs även: Majid blev misshandlad efter springnota på Bittens