Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiotal jobb räddas i Utansjö

Ett tiotal anställda får behålla sina jobb även sedan Rottneros lagt ned Utansjö bruk.

Domsjö fabriker i Örnsköldsvik, åtta mil norr om Utansjö, köper renseriutrustningen och tar också över ett tiotal anställda.

- Vi har kapacitetsproblem vid fabriken i Domsjö i samband med en utbyggnad av verksamheten. Därför passar det oss bra att utnyttja den kapacitet som finns i Utansjö för att barka och flisa råvaran, säger Ola Hildingsson, vd för Domsjö fabriker, till TT.

På tisdag morgon tar epoken Utansjö bruk slut. Då upphör produktionen vid en av Norrlands äldsta sulfitfabriker som anlades 1897 av Sandvikens Sågverk AB. Bruket som ligger några mil norr om Härnösand drevs fram till 1991 av Graningeverken innan det köptes av Rottneros.

Rottneroskoncernen har beslutat att lägga ned verksamheten i Utansjö med ett 140-tal anställda. Orsaken är för höga kostnader för el- och vedråvara.


OVE BYSTRÖM/TT