Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tioårig flicka fortfarande borta

Den tioåriga flicka som försvann på en ort utanför Hedemora på lördagseftermiddagen är fortfarande borta.
Polisen rubricerar försvinnandet som misstänkt människorov.

 En stor spaningsstyrka fortsätter med sökandet under söndagsförmiddagen. Vi ska även höra flickans familj, kamrater och andra under dagen. Det finns ingen misstänkt i nuläget, säger kommissarie Mats Nygårds till TT strax före nio på morgonen.

Flickan hade varit och lekt med kamrater på en fotbollsplan och skulle cykla hem vid 14-tiden, en sträcka på omkring fem kilometer, men hon dök aldrig upp hemma.

Tioåringen talade med sin mamma i telefon flera gånger under dagen, senast vid tvåtiden på eftermiddagen, strax innan hon skulle ge sig iväg hemåt. När mamman ringde en halv timme senare svarade flickan inte.

En stor sökinsats inleddes snabbt och fortsatte oförminskat under natten. Bland annat användes hundar och helikopter.
Flickans cykel hittades 500 meter från hemmet. Vid cykeln har polisen säkrat bilspår som tekniker har undersökt.

 Även flickans cykel ska undersökas, säger Mats Nygårds.

Omkring 600 meter från den plats där cykeln hittades mötte flickan ett sällskap. En i gruppen hade en helt ny kamera som han ville prova. Han tog en bild av flickan bara minuter innan hon försvann.

Bilden har överlämnats till polisen som hoppas att bland annat genom den få allmänhetens hjälp.
Ett så kallat zonlarm till angränsande polisdistrikt har utfärdades efter flickan. Polisen sökte även en ljusgrön Volvo som synts i närheten av fotbollsplanen.

 Vi är mycket angelägna om att få komma i kontakt med föraren till bilen, säger Mats Nygårds.