Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio gripna i gängrazzia

Annons

Tidigt i morse slog polisen till mot flera adresser i Göteborg. Tio män med olika roller i gängstriderna i staden greps.

Samtidigt saknas två personer som kan vara bortförda.

Förhör med de gripna pågår, uppger biträdande kommenderingschef Sven Alhbin.

Tillslagen gjordes mot efterspanade med kopplingar till gängkonflikten i staden sedan flera anhållits i sin frånvaro. Gripandena är sammankopplade med en grov misshandel i Bergsjön för några dagar sedan.

Vår uppfattning är att det är tio mot en, säger Sven Alhbin om situationen vid misshandeln. Vi har rubricerat den som grov misshandel, det är vår bedömning, säger Håkan Larsson, kammaråklagare. Alla inblandade är kända av oss. Det är alltid män, säger Sven Alhbin.

Samtidigt avslöjar polisen att två män har anmälts försvunna och en förundersökning om människorov är inledd. Det handlar om en 21-åring från Gårdsten som varit försvunnen sedan 10 november samt en 28-åring man från Bergsjön som försvann 17 november. Båda två är kända av polisen sedan tidigare.

De har ingen synbar koppling, säger Sven Alhbin.

I nuläget är ingen av de tio gripna misstänkt för detta. De två männen anmäldes försvunna av anhöriga.

Polisens tillslag gjordes mellan 06.30 och 08.30, i ett tiotal lägenheter, framförallt i Bergsjön.

Det är en signal till de boende att vi jobbar hårt i området för att skapa en trygg boendemiljö. Sedan skapar det också en oro i området, främst bland de kriminella. Vad vet polisen, vad vet polisen inte och vad händer härnäst?, säger Håkan Frank, enhetschef vid polisen i nordöstra Göteborg, om gripandet.

Sedan insatsen Trygg i Göteborg inleddes 5 september har 39 personer anhållits, varav 23 har häktats. En mängd vapen har beslagtagits.

Det görs vapenbeslag flera gånger i veckan, säger kommenderingschef Carina Persson som påpekar att situationen är fortsatt allvarlig.

Mer läsning

Annons