Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio år för rekordbeslag amfetamin

En 43-årig man, som avslöjades med ett av de allra största smuggelpartierna amfetamin hittills i Sverige, dömdes på måndagen i Helsingborg till tio års fängelse, rapporterar Helsingborgs Dagblad på nätet.

Jättekapet gjordes av Helsingborgstullen i februari i år. Bland kartonger med attachéväskor fann tulltjänstemännen med hjälp av en narkotikahund närmare 50 kilo amfetamin.

Mannen, som hade kommit med en mindre lastbil från Nederländerna, erkände tidigt narkotikasmuggling men sade att han trodde det rörde sig om tio-tolv kilo hasch som han skulle föra till Norge. När han blev på det klara att det var en rekordstor mängd amfetamin tog han dock tillbaka erkännandet.

Helsingborgs tingsrätt konstaterar i sin dom att det inte är bevisat att mannen kände till exakt vad han smugglade, men att han varit likgiltig inför det eftersom han aldrig brydde sig om att kontrollera saken.

Domen gäller både grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Förutom fängelsestraffet - maximalt för brotten - dömdes 43-åringen till livstids utvisning, skriver tidningen.