Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tingsrätten går på Saab Parts linje

Annons

Nyköpings tingsrätt går på Saab Parts linje och avslår BMW:s stämningskrav på reservdelsföretaget.

Tingsrätten anser att Saab Parts ansvar enligt det omtvistade avtalet endast gäller företagets egna inköp av reservdelar, inte leveranser av motorer och komponenter till moderbolaget Saab Automobile.

BMW har inte kunnat visa att man levererat några reservdelar till Saab Parts, eller ens fått någon sådan beställning, anser tingsrätten.

Tyskarna drog det svenska reservdelsbolaget inför domstol i augusti 2012 och krävde 2,6 miljoner euro, över 20 miljoner kronor, för leveranser av motorer och reservdelar, som konkursade Saab Automobile aldrig betalade.

BMW:s krav byggde på det avtal som skrevs i september 2010 med Saab Automobile, som ju sedermera gick i konkurs den 19 december 2011.

Efter Saab Automobiles haveri valde tyskarna att i stället stämma Saab Parts, som bestred stämningen och inte ansåg sig ha varit inblandat.

Orio är det sedan i november nya namnet på bolaget, som så länge det finns efterfrågan tillhandahåller delar till de Saab-bilar som rullar i världen. I dag finns drygt en miljon, en siffra som oundvikligen kommer att minska.

2020 räknar Orio med att 80 procent av omsättningen ska komma från andra områden, att jämföra med dagens tio.

Mer läsning

Annons