Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tingshuset i Sollefteå sålt

Tingshuset i Sollefteå är sålt. Ny ägare är Magnus Wihlborg från Ingarö i Stockholm.
– Jag är väldigt förtjust i huset. Jag ska vårda det ömt och göra något bra av det, säger han.

Annons

I november i fjol bestämde sig Sven och Marianne Selinder för att det fick vara nog. I flera år har de velat göra ett kulturhus av det gamla träslottet. Planerna på ett leksaksmuseum var också långt gångna. Men Sollefteå kommun lämnade aldrig något klart besked. Till slut gav de upp och fann ingen annan råd än att sälja.

Läs mer: Tingshuset till salu

– Jag är fortfarande väldigt besviken, säger Sven Selinder.

Huset marknadsfördes som ett gammalt träslott och fick stor uppmärksamhet i sociala media. Intressenter fanns det gott om och det slutade med budgivning.

Läs mer: Stort intresse för Tingshuset

– Men vi fastnade för Magnus Wihlborg som vi tyckte var intressant. säger Selinder.

Så blev det också. Han bjöd 4,3 miljoner kronor och äger sedan i helgen huset. Sven och Marianne Selinder bor tills vidare kvar i villan.

– Det är en jättebra lösning, tycker Wihlborg.

Varför köpte du huset?

– Jag tycker väldigt mycket om gamla hus och det här är ett fantastiskt hus. Det var en vän som såg annonsen och mest på skoj föreslog att jag skulle köpa det. Men jag tittade och blev förtjust. Det är dessutom i väldigt bra skick, säger Wihlborg.

Nu inom kort ska fyrarumslägenheten i huset målas och hyras ut. På andra våningen finns kontorslokaler som också ska hyras ut.

– Jag vet från mäklaren att det finns företag som är intresserade av att hyra, säger han.

Den magnifika tingssalen i vikingastil kommer han att behålla som den är.

– Jag vet inte ännu vad den ska användas till. Men den ska bevaras och jag tycker fortfarande att idén att kommunen hyr den för ett museum är bra, säger Magnus Wihlborg.

Några tankar på att flytta upp till Sollefteå har inte Wihlborg. Men han har koppling till trakten via en svåger i Långsele.