Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tingelöf vann tekniksprinten – Ångermanland totalfemma i Folksam Cup

Ångermanland höll sig väl framme när Folksam Cup-finalen kördes i Sveg i helgen.
– Elis Tingelöf blev individuellt etta och trea, men vi är även jättenöjda med femteplatsen totalt, snabbsummerar ledaren Jens Boveng.

Årets Folksam Cup-final genomfördes i yttre förhållanden som andades skidpropaganda. De tre dagarna bjöd på finfina vinterförhållanden med temperaturer från nollan ned till minus sju.

– Sveg hade en mycket fin anläggning och de hade gjort ett kanonjobb med att grunda med konstsnö på sin skidstadion. Det blev en enorm kontrast till vad vi fick uppleva under finalen i fjol i Östersund. Då ösregnade det och det blev en enda stor damm mitt på målområdet, säger Jens Boveng, en av tre ledare för Ångermanlands sexton åkare.

I blötan i fjol åkte Ångermanland till sig poäng för en slutlig fjärdeplats.

I år blev det placeringen bakom, en femteplats alltså av totalt arton distrikt.

– Det är vi nöjda med. Det blev en trevlig helg där hela gänget jobbat mot resultat tillsammans – och det är ju huvudsaken i denna lagtävling, kommenterar Boveng.

Några individuella resultat som sticker ut?

– Självklart Elis Tingelöf från Sollefteå i H15 som först vann tekniksprinten på fredagen och sedan följde upp med en bronsplats i lördagens jaktstart. Han är urstark, vältränad och har en god teknik. Elis går förhoppningsvis en ljus framtid till mötes, berömmer Boveng.

I den inledande tekniksprinten (en kilometerlång teknikbana med tvära svängar, branta stigningar, pucklar och gupp) åkte Lovisa Olsson in på 14:e tid i D16, men i jaktstarten hade hon betydligt högre fart under skidorna.

Hon åkte upp sig till en fjärde plats.

– Lovisa är helt klart värd ett extra omnämnande och det gäller även Anton Eriksson i H16, påpekar ÅSF-ledaren Jens Boveng.

Eriksson slutade åtta i tekniksprinten och sedan sjua i jaktstarten endast fyra sekunder från en plats på pallen. Han var dessutom en stark slutman i sprintstafetten i par med Johanna Nordkvist där Ångermanland lag 1 slutade på 6:e plats.

Läs mer: JVM: Ytterligare succé i junior-VM – Stafettlaget tog Sveriges fjärde guld

Läs mer: Ångermanlands trupp till Folksam Cup

Här finns resultaten från hela Folksam Cup-helgen