Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timråföretag storsatsar och bygger nytt i glödhett industriområde

För snart tre år sedan så startade Thomas Markström emballageföretaget i Timrå industriområde. Det var en förpackningssatsning i rätt riktning för redan nu har bolaget växt ur sina lokaler och bygger nytt några hundra meter bort.

Det byggs i snart varje hörn av Timrå industriområde. ST har tidigare berättar om flera företag som bygger ut eller etablerar sig i området som växer för varje år som går. En som startade upp sitt företag för snart tre år sedan är den forne Piteåbon Thomas Markström.

Läs även: Terränggående liftar intar industriområdet: "Vi har stor potential"

Den satsningen har gått bra och nu har företaget som producerar emballagematerial växt i snabbt takt och de 600 kvadratmetrarna med produktionshall och lager har blivit för litet. Därför bygger företaget ut och det sker bara några hundra meter från de gamla lokalerna på Kabelvägen.

– Nu dubblar vi ytan för produktionshall och lager för att kunna fortsätta växa som vi vill, säger Thomas Markström, vd för Tompall AB.

Läs också: Hyvleriet skulle till Ryssland – men hamnade i Timrå industriområde

Företaget producerar specialemballage till företag runt hela landet. Det handlar om lådor stora som mindre hus eller liten pall på som är 30 gånger 40 centimeter.

– Man kan säga att vi producerar specialemballage för varje företag vi jobbar med, säger Thomas.

Några av de lokala beställarna av specialdesignade pallar eller lådor är grannföretagen Permobil och Norrlands Hall&Kapell. Men händer även att företag i fjärran beställer emballagematerial från Timråföretaget.

– Vi har även skickat material till USA och Kina, säger Thomas Markström medan han lastar en långtradare som ska till Västeråstrakten.

De nya lokalerna räknar man med att kunna flytta in i till årsskiftet. De dryga 1200 kvadratmetrarna lokalyta byggs på en tomtarea som är cirka 10000 kvadratmeter stor. På så sätt säkerställer företaget för framtida utveckling.

– Vi får en mycket större tomt där vi har plats att växa vidare på, förklarar Thomas Markström.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST Timrå på Facebook.