Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå vann tufft länsderby

Modo åkte på den första förlusten efter att ha tagit minst en poäng sju matcher i rad.

I slutet försökte man få till en kvittering, i spel sex mot fyra, men Timråforwarden Fredrik Hynning fick tag på pucken och hittade den tomma Modoburen med ett långskott som innebar att segern i stället säkrades med 3-1

Tre av matchens fyra mål gjordes under de första fem minuterna. Niklas Sundström inledde målskyttet genom att göra sitt första mål för säsongen.

Sedan svarade den 31-årige tjecken Kamil Piros för konststycket att göra två mål i numerärt överläge inom loppet av 24 sekunder och vända 0-1 till 2-1.

Båda lagen var heltaggade i det prestigeladdade länsderbyt som gick inför en helt utsåld arena. Även om publiken inte fick uppleva något skönspel den här eftermiddagen så fick man uppleva artisteri av bästa märke från Kamil Piros och Modos tekniske trollgubbe Mats Zuccarello-Aasen. Men framför allt blev det en intensivt och kampfylld tillställning.

Modo var det bättre laget under andra halvan av matchen, men Timråmålvakten Anders Lindbäck var helt omutlig och svarade för flera riktiga drömräddningar.