Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå vann bottenmötet mot Rögle

Annons

Hur brant kan en uppförsbacke bli?

En filosofisk fråga som Rögles spelare kanske har svaret på snart.

Hemmaförlusten med 1-3 mot Timrå var jumbolagets femte raka.

Åtta poäng upp till kvalstrecket blev elva för Rögle. Krisrubrikerna börjar bli tjatiga och lär snart vara utslitna. 26 omgångar återstår för Rögle i årets elitserie. Frågan är om spelarna ser det som en möjlighet eller en börda.

Det måste man se som en möjlighet. Annars är man på fel plats. Tror man inte på det, då ska man inte vara här, sade assisterande tränaren Mikael Gath efter matchen mot Timrå. Vi måste titta på prestationen i stället för att titta på hur tabellen ser ut, och jobba därifrån för att få upp självförtroendet.

För Timrå innebär segern - den tredje mot Rögle den här säsongen - att laget lägger lite mark mellan sig och AIK i streckkampen. Välbehövligt för TIK, som har spelat tre matcher mer än Solnalaget.

Det är jättevärdefullt. Nu har vi AIK hemma på torsdag. Så det blir en ny krampmatch, sade Timråtränaren Tomas Montén.

Det var inte hockeygodis de 3 245 åskådarna bjöds på i Ängelholm. Rögle var direkt och riktigt dåligt i den mållösa förstaperioden, där Timrå vann skotten med 12-3. Gästerna fortsatte att trycka på men efter sju minuter av andra perioden uppstod ett kontringsläge för Rögle. Juhamatti Aaltonen frispelade hemmalagets poängkung Mike Iggulden, som säkert satte 1-0.

Hemmaglädjen varade i knappt tio minuter. Då kvitterade Timrås poängkung Niklas Nordgren i powerplay, assisterad av Jeremy Boyce-Rotevall.

Timrå var inte lika dåligt som hemmalaget, men verkligen inte bra. Till sist kom dock avgörandet. Halvvägs in i sista perioden tog Richard Demén-Willaume en soloräd bakom Rögles mål, vände upp och drog upp 2-1 till Timrå. Hans första mål för klubben.

Med tre minuter kvar levererade Demén-Willaume dessutom kistspiken, 3-1 i powerplay, vilket kan bli värdefullt för honom. Backen har två matcher kvar på sitt korttidskontrakt med Timrå.

Det är klart jag spelar för att försöka stanna kvar här, sade Richard Demén-Willaume. Det var skönt att sätta dit två, men samtidigt var jag faktiskt inne på deras. Vi gick bort oss lite i mittzon, så det var skönt att revanschera sig lite.

Mer läsning

Annons