Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå segrare i tuff bottenkamp

Södertälje föll tungt i bottendramat i Timrå. Den fjärde raka förlusten på bortaplan gör att sörmlänningarna blir allt mer fast på elitseriens jumboplats.

Timrå kommer efter 6-4-segern allt närmare en slutspelsplats.

Södertäljes chans att ta viktiga poäng var att försöka skaka formstarka Timrå i första perioden. Men det gick inte alls.

Timrå var vassare, och hetare i kampen om pucken i matchstarten och pucken studsade dessutom Timrås väg vid flera av de fyra målen som letade sig in bakom SSK-målvakten Björn Bjurling under de första 20 minuterna.

Timråspelarna slog sig dock till ro efter 4-0 och hemmaspelarnas passivitet utnyttjade Linus Videll och Per Hallin genom att snabbt reducera till 2-4.

När Timråspelet darrade som mest slog kanadensaren Martin Sonnenberg iskallt in 5-2 - hans andra fullträff för kvällen.

Södertälje gav dock inte upp hoppet, utan backen Pierre Hedin reducerade 25 sekunder in i slutperioden och Linus Videll hade chansen att krympa försprånget på straffslag, men Timråmålvakten Anders Lindbäck plockade retfullt enkelt åt sig Vidells skott.

Nio sekunder senare dödade Anton Axelsson matchen då han med ett rappt slagskott dundrade in 6-3 i när bakom SSK-målvakten.