Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timrå IK-supportern startar annorlunda insamling – det ska pengarna gå till

Förra vintern spelade Johan Mattsson och Adam Ohre med vita målvaktshjälmar. Nu ska det bli ändring på det. På tisdagen startade en Timrå IK-supporter en insamling för att kunna motivlacka målvaktsmaskerna inför nästa säsong.

Färgglada och fantasifulla målvaktshjälmar har varit en vanlig syn i hockeyvärlden under en längre tid.

Till exempel har profiler som Kimmo Kapanen, Boo Ahl, Anders Lindbäck och Johan Backlund alla haft Timråhjälmar med örnmotiv på under tiden i klubben, med koppling till det då frekvent använda namnet "Red Eagles".

Nu kan det på nytt bli aktuellt med motivlackade målvaktsmasker i Timrå – tack vare en Timråsupporter.

Insamlingen riktar sig till alla Timrå IK-supportrar och målet är att få in 10 000 kronor. Sedan är tanken att målvaktsduon Johan Mattsson och Adam Ohre själva ska få välja motiv som ska pryda deras hjälmar nästa vinter i Hockeyallsvenskan.

"Timrå IK får sedan ta kontakt med en designer som erbjuder sig att hjälpa klubben skapa två snygga och unika målvaktsmasker", skriver supportern bakom initiativet.

Här är fler bilder på Timråmålvakter från 2000-talet:

Eric Westlund 060-19 72 81 eric.westlund@mittmedia.se