Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timmerhus i Älandsbro totalförstört i brand: "Vi fick ge upp"

Kring midnatt natten mot torsdagen larmades räddningstjänsten till Älandsbro i Härnösands kommun med anledning av en brand. Ett timmerhus stod i lågor och gick inte att rädda.

Annons

Larmet om branden kom in till SOS klockan 23.54 på onsdagen.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen, enligt SOS ryckte räddningstjänsten ut med sex stycken räddningsfordon. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha befunnit sig i huset.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden men har upprättat en anmälan. Det är fortfarande oklart vad som orsakat branden.

– Vi har dokumenterat platsen och hållit förhör med en anhörig som befann sig i närheten. Vad jag vet ska det ha rört sig om egendomsskador och det ska inte ha funnits någon spridningsrisk för branden eftersom att huset låg ganska enskilt, säger Erik Backlin, vid polisen.

Polisen lämnade platsen vid klockan 01.15 och då arbetade räddningstjänsten fortfarande med släckningsarbetet.

– Vi arbetar för fullt, vi har inte det här under kontroll, säger Mikael Lundberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Klockan 04.25 kunde räddningstjänsten bekräfta att man kommer låta timmerhuset brinna ned till grunden.

– Bränderna var så pass svåra att komma åt i själva konstruktionen att vi fick ge upp, säger Mikael Lundgren.

Sista bilen från räddningstjänsten var kvar på platsen vid 08-tiden på torsdagsmorgonen.

– De blir nog kvar en stund till men vi har lämnat över bevakningen till ägaren nu, säger Johanna Engström, inte befäl vid räddningstjänsten.

Ingen person ska ha skadats i branden.