Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Times Square utrymt för bombkoll

Times Square i New York utrymdes under två timmar på onsdagen, liksom den närliggande Nasdaq-börsen och två andra byggnader. Polisen undersökte med kameror och robotar en misstänkt skåpbil som uppgavs ha stått parkerad i området i två dygn. Inga sprängämnen blev dock hittade.

Säkerhetsarrangemangen är nu stora vid den berömda gatukorsningen på Manhattan, där tusentals brukar samlas på nyårsnatten.

Det blir en fullskalig satsning av resurserna, vi förutsätter att New York är terroristmål nummer ett i USA, säger stadens poliskommissionär Raymond Kelly.

Inga ryggsäckar och inga alkoholhaltiga drycker tillåts hos nyårsfirarna som ska trängas där på torsdagen för att se den traditionella nedräkningen med den färggrant lysande glaskulan och massor av konfetti.

Säkerhetsinsatsen förmodas bli diskret och inte störa festen - som kanske ändå dämpas något av kyla och möjligt snöfall.