Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillfällig personalbrist på barnmorskemottagningen i Sollefteå och Kramfors

Just nu finns ingen barnmorska på barnmorskemottagningen i Sollefteå och Kramfors på grund av sjukdom. Invånarna hänvisas därför till andra barnmorskemottagningar i länet.
Men ett arbete pågår för att rekrytera barnmorska till mottagningen, skriver Region Västernorrland i ett pressmeddelande.

Annons

På grund av långvarig sjukdom har barnmorskemottagningen i Sollefteå och Kramfors inte någon barnmorska i tjänst. Primärvården arbetar nu för att lösa problematiken för att kunna erbjuda de som är gravida barnmorskebesök så snart som möjligt.

Om man vill ha hjälp med preventivmedelsrådgivning kan man kontakta någon annan barnmorskemottagning i länet. En tillfällig lösning är att erbjuda patienterna besök vid barnmorskemottagningarna i övriga länet.

Enligt pressmeddelandet ska projektet "Barnmorska hela vägen" inte påverkas av personalbristen.  

- Vi beklagar och förstår att det här ställer till problem för invånarna i Sollefteå och Kramfors. Vi jobbar nu för fullt för att så snart som möjligt kunna anställa en barnmorska till barnmorskemottagningen, säger Anna-Lena Lundberg, primärvårdsdirektör vid Region Västernorrland, i pressmeddelandet.

Annons