Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till slut sa Ulf ja till sommarprat i radion

I dag 23 juli bjuds det på en nostalgiresa i lokaljournalistiken. Då pratar allehanda.se:s/ÖA:s medarbetare Ulf Häggqvist i närradions Semesterpratarna för första gången.
– Jag tror att de som är i min ålder kommer att känna igen sig i mycket av det jag pratar om.

Han har fått frågan förut – men alltid tackat nej. Men i år har Ulf Häggqvist äntligen gett vika för påtryckningarna och sommarpratar i närradion.

– Som reporter är jag van att lämna in saker i sista stund och jag visste att de på närradion skulle slita håret av sig. Men efter ett par tydliga mejl om att jag måste spela in programmet blev det äntligen av.

Att få ihop en timmes program med tio låtar gick lättare än han hade tänkt sig. Eldsjälen Robert Rungstad gav tips och råd och ett givet ämne var de många åren på sportredaktionen, och Modo.

– Jag tror att medelåldern på dem som lyssnar är rätt hög och att de gärna vill höra om mitt jobb på lokaltidningen. Jag pratar mycket om det som har varit under mina 37 år på ÖA.

– Men jag säger inte att det var bättre förr – bara roligare.

Själva inspelningen skedde för några veckor sedan. Ulf Häggqvist är van att prata inför folk och när han satte sig i ljudbåset var han lugn och redo. Roliga anekdoter från tiden på sporten får ljudtekniker Erik Bergström att skratta vid mixerbordet.

Pratet varvas med musik. Att välja tio favoritlåtar var en enkel match för Ulf Häggqvist. Det bjuds på rock´n´roll från svunna tider.

– Jag älskar 50- och 60-talsmusik och jag har valt efter min egen smak.

Du spelar inte en enda kvinnlig artist?

– Det fanns inga på 50-60-talet, säger Ulf Häggqvist och skrattar.

– Nä, jag skulle ha kunnat valt Tina Turner. Men enligt min kollega Torbjörn Berlin hade The Beach Boys faktiskt en kvinnlig basist.

Vart kommer du att vara när ditt sommarprat går?

– Helt ärligt har jag lite problem med att få in närradion i Husum. Men den går ju i repris flera gånger och läggs även ut på nätet, så det löser sig.