Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till dig som klagar: Byt till ett jobb där allt är perfekt

Du som ofta klagar på din arbetsplats, chef eller kollegor. Du som är missnöjd med din arbetssituation, lön och arbetsuppgifter eller belastning.

Byt jobb!

Byt till ett jobb där allt är perfekt. Där du får jobba lite och tjäna mycket. Där du inte behöver ta ansvar eller ha någon utbildning för att klättra lönemässigt, där du inte behöver ta egna initiativ för att hålla dig à jour med det årtionde vi lever i i dag.

Gör det. För jag kan lova dig att din arbetsgivare inte vill ha kvar dig heller för hen är mycket medveten om din inställning. Tyvärr har inte arbetsgivaren rätt att göra sig av med personal som du, det finns regler för sådant. Så gör dig själv en tjänst och byt jobb.

Att du sedan tycker dig ha rätt till en privat tankning, middag eller annat inköp på företagskortet, inte jobbar åtta timmar om dagen, eller att något som tillhör företaget slinker med hem – för att just du förtjänar det. Du har ju dragit in så mycket, eller du har ju jobbat så ”hårt” eller för att du har ställt upp …

Din arbetsgivare ser det med och du kommer att bita dig själv i svansen, förr eller senare.

Och om du som grädde på moset tycker att din chef har för fin bil, reser för ofta, köper för fin eller rent av för många bostäder, har köpt fin båt, kostym, klocka eller annat som sticker i dina ögon, så har jag ytterligare en rekommendation: Starta ett eget företag eller utbilda dig och klättra till en chefsposition själv.

Det är ingen dans på rosor, men det du ser är bara rosor. Du är för bitter för att se allt arbete bakom.

Driv upp ett företag och jobba dygnet runt med detta. Ta med dig ditt arbete hem, på semester och jobba även om du är sjuk. Åsidosätt dig själv eller din familj för att du har ett driv eller press att få företaget till vinst vilket innebär att du ”alltid jobbar”. Ta med dig alla personalfrågor hem, ja de finns även om du inte känner så.

Det är ingen dans på rosor, men det du ser är bara rosor. Du är för bitter för att se allt arbete bakom.

Många chefer välkomnar egna initiativ, inbjudan till dialog, högt till tak och är öppen för förslag och idéer. Men om det enda du som anställd orkar göra är att klaga, visa missnöje eller missbruka förtroende, så vinner ingen på detta. Byt då jobb eller karriär.

Eller se det positiva, gör det bästa du kan, fundera över hur just du kan förbättra din egna situation, säg en positiv sak om dagen till en kollega om ditt jobb, visa intresse och framförallt var lojal.

Det kommer att gå så mycket bättre för just dig då.

Observant

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

■■ Här kan du själv skicka in din insändare 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel