Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till ansvariga angående hotellbygget: Har ni koll på vad det är för avtal ni skriver på?

Jag sitter och försöker skriva en vettig insändare om det eventuella bygget av ett hotell på den hittills fredade Kanaludden. Men det är svårt, eftersom jag blir så in i h-e förbannad hela tiden.

Dessutom säger många bekanta att det inte är någon idé. Besluten är ju i princip redan fattade. Det är bara det att konsekvenserna av dessa ännu inte klubbade beslut kommer att betalas av oss alla. Inte av de som tar dem.

Och så länge det finns välutbildade experter på länsstyrelsen och Murberget Länsmuseet som försöker bevara ett kulturarv till kommande generationer så kan jag inte bara ge upp.

Läs gärna deras fantastiska yttranden på Utveckla Härnösands hemsida. Dessa människor är sanna hjältar!

■■ För fler insändare, klicka här.

Men först till detta tjänstekoncessionsavtal, som de vill fatta beslut om redan i dag måndag, fast det inte ska gälla förrän 2018. Varför denna brådska?

Enligt Fred Nilsson är frågor bara konstruerade problem och inget man behöver besvara. Det är väl ingen hemlighet att Patrik Attini inledde sin hotellkarriär med att driva hotell Toppen i Storuman. Den pressade ekonomin på 1990-talet gjorde att fastighetsägaren inte kunde investera, vilket bröt mot deras avtal.

Kommunen och Attini drev fastighetsägaren i konkurs och Attini övertog fastigheten för en krona. Inget olagligt, men man bör dock veta vilket slags affärsman man vill samarbeta med. Skriv inte under om ni inte vet vad som händer i alla olika scenarier

Ingela Boij

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel