Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tilda Höglander, till minne

Tilda Höglander, Bockträsk - Skellefteå har avlidit. Hon blev 13 år.

Närmast anhöriga är mamma Maria och pappa Anders samt lillebror Nils.

---

Tilda lämnade oss helt oväntat. Ingen var förberedd på den bomb hon burit inom sig och som briserade på skärtorsdagsmorgonen och innebar att hon hade lämnat oss innan natten.

Tilda var i en lycklig period i livet, full av förväntan inför framtiden. Det är inte alla som får sluta sitt liv i en sådan fas av lycka som hon befann sig i, om det nu är någon tröst. En medfödd, försvagad del av ett vitalt blodkärl som inte gick att laga, blev det som ändade Tildas liv.

Vi saknar hennes samvaro och speciellt då att tramsa, småskoja och retas som hon tyckte så mycket om. Hon gillade att sminka sig och göra sig fin. Tilda var också fysiskt aktiv; cyklade, körde enhjuling, red, spelade innebandy, fotboll och körde slalom, men framförallt spelade hon ishockey.

Hon växte upp i Bockträsk i Sorsele kommun, började skolan i Sorsele, men tränade både slalom och ishockey med Malå IF. Tilda var målmedveten och gav allt i sitt idrottande. Hon var framgångsrik inom den alpina sporten med många segrar och fina placeringar, men valde ändå att satsa på ishockeyn.

När Tilda var 11 år flyttade familjen till Arvidsjaur och hösten 2011 flyttade familjen till Skellefteå, delvis för att hon skulle kunna satsa vidare på sin ishockey med Clemensnäs HC. Tilda gjorde också andra saker tillsammans med familjen. De umgicks med vänner, gjorde utflykter på cykel eller med bilen. När det var skoterföre var lek i snön och korvgrillning uppskattade aktiviteter. På somrarna älskade Tilda att hoppa studsmatta och att bada. Hon var väldigt mån om sina vänner, vilka betydde mycket för henne.

Vi minns Tilda, som en stark, söt, glad, ambitiös, pigg och målmedveten tjej, dotter, storasyster och vän. Med skinn på näsan, full av humor och som alltid gav allt för att nå sina mål. En stjärna på jorden, nu i himlen. Livet blir aldrig sig likt hädanefter. Vår älskade Tilda fattas oss.

FAMILJEN