Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiggare nytt inslag i stadsbilden

Stadsbilden i Härnösand har fått ett nytt inslag som för tankarna många år bakåt i tiden. Det är tiggarna som invaderat staden.

De sitter utanför Lidl, Prismahuset, Coop med flera platser och tigger pengar. Många har inte samvete att gå förbi utan att lägga en slant i lådan. Andra känner sig ofredade av tiggeriet.

- Vi har kört iväg dem flera gånger den sista veckan. Jag visste inte om att det fanns tiggare, men när klagomålen hopade sig i vår kundtjänst var vi tvungna att agera. Kunderna störs eftersom tiggarna ibland sitter en meter från ingången, säger Johan Tallberg, säljchef på Coop.

När tidningen undersökte saken hittade vi två tiggare utanför Coop. En man och en kvinna. Kvinnan är ung men ser äldre ut. När vi närmar oss henne drar hon genast schalen över i stort sett hela ansiktet. Vi hann dock uppfatta att hon kanske är i 25-årsåldern.

På skylten vädjar hon om pengar till "hospital", alltså sjukhus.

Polisen har fått påringningar från folk.

- Vi fick då höra att det fanns tiggare vid Lidl. Det är inte olagligt om man inte försöker tvinga någon. Fråga om pengar får man, säger poliskommissarie Ulrika Blyberg.


Läs mer i lördagens TÅ.EGON SUNDLÖF
070-662 27 53