Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiger tar spelpaus, medger otrohet

Annons

Golfens superstjärna Tiger Woods tar paus från golfen "på obestämd tid", skriver han på sin officiella webbsajt. Där medger han för första gången offentligt otrohet, "som sårat framför allt min hustru och mina barn".

Det går kanske inte att reparera den skada jag åstadkommit men jag försöker göra mitt bästa, skriver Woods på sin sajt.

Tidigare har han enbart talat om "försyndelser". Han ber nu åter om förlåtelse, vädjar om lugn för sin familj och skriver att hans otrohet kan ha vållat oreparerbar skada.

Tiger Woods upprepar att han är "djupt bedrövad och ber om förlåtelse".

Han vädjar till alla om medkänsla - inklusive "mina anhängare, de fina människorna på min stiftelse, mina affärsvänner, PGA-touren och mina medtävlare".

"Behöver trygg fristad

Det viktigaste nu är att min familj får vara i fred och har den trygga fristad som vi behöver för att återhämta oss.

Woods säger att han rannsakat sig djupt innan han fattade beslutet att göra "ett avbrott tills vidare från den professionella golfen".

Jag behöver koncentrera mig på att vara en bättre make, far och människa. Än en gång vädjar jag om ostördhet för familjen och jag är tacksam mot alla dem som visat medkänsla och oro under denna svåra tid.

Den senaste tidens rykteskarusell runt Tiger Woods tycks ha förpassat honom till sponsorernas frysbox. Ryktena tog fart om hans privatliv och äktenskap med svenskan Elin Nordegren två dagar efter en bilkrasch utanför familjens bostad i Florida.

Ingen tv-reklam

Golfstjärnan har inte deltagit i någon tv-reklam på bästa sändningstid i USA sedan den 29 november, skriver nyhetsbyrån AFP och hänvisar till mätningar av det New York-baserade företaget Nielsen.

Hans varumärke har gjort honom till den första dollarmiljardären inom idrotten men sponsorerna ligger nu lågt. Sportdrycksföretaget Gatorade har avbrutit samarbetet, även om det hävdar att detta var klart redan före mediecirkusens start.

Få tror dock att företagen överger Woods.

Det tar tid att reparera den här skadan, men jag tror att det går. Tiden brukar läka de flesta sår, säger Andrew Chandler, Storbritanniens ledande golfagent till AFP.